LA CHICA DE MARTE, DE TAMARA BACH

Títol: La chica de Marte
Autora: Tamara Bach
Siruela, 2009.  Col. "Las tres edades"
162 pàgs.
18'95€
ISBN: 978-84-9841-289-5
Premi Oldenburg de Literatura Infantil i Juvenil el 2002 a Alemanya.
A partir de 14 anys.

RESSENYA:
El sexe i les relacions de parella són uns dels temes que desperten més interès entre els adolescents. Malgrat això, no és fàcil trobar bons llibres que s'apropin en aquesta qüestió amb una mica de profunditat. Moltes novel.les tracten el tema del despertar sexual com de refilada, com a tema secundari. L'obra de Tamara Bach, en canvi, s'atreveix a plantejar-ho com a nucli central amb el repte afegit que descriu l'atracció entre persones del mateix sexe, tema encara tabú  o tractat amb molts de tòpics entre els joves i en la novel.la juvenil. 
La protagonista de la història és Miriam, una jove de 15 anys d'un petit poble alemany, insegura, aburrida un poc de tot. No sap com fugir de la rutina i la falta d'al.licients del seu entorn. Espera i no sap ben bé què espera. Va a l'institut, té amics, es baralla amb la mare... tot sempre igual. Res canvia.
Li agradaria ser més guapa, tenir algun talent, destacar per alguna cosa, tenir opinió de les coses que passen al món... Però ella sent que passa desapercebuda, que és una al.lota gris com moltes altres, que no destaca per res en especial.
Tot això canvia quan coneix Laura, una estudiant nova de l'intitut, amb molta personalitat i de la que es sent molt atreta.I encara que no sap com fer front a aquests sentiments nous i estranys, sent que la seva percepció del món ha canviat. Es sent part de la vida, per primera vegada no contempla com passen les coses al altres sinó que ella n'és la protagonista. I això fa que cada dia sigui apassionant, ple de risc, d'imprevistos. 

Comentaris

Entrades populars