JASPER JONES, DE CRAIG SILVEY


Títol: Jasper Jones
Autor: Craig Silvey
Ed. Seix Barral, 2010. Colección Biblioteca Furtiva.
380 pàgs.
16'50€
ISBN: 9788432296956 Aquest llibre ha estat considerat a Austràlia com el  Huckleberry Finn del nostre temps. No paren aquí les lloances, ja que a més de comparar-lo amb la famosa novel.la de Mark Twain també l'han relacionat amb el de l'escriptora nord-americana Harper Lee, Matar un russinyol, al·legat contra els prejudicis racials que va ser portat al cinema el 1962 en una cèl.lebre i premiada pel.lícula protagonitzada per Gregory Peck.
Novel.la d'iniciació dins el món adult narrada de manera magistral per l'autor des del punt de vista del protagonista, Charles Bucktin, un al.lot tímid, sensible i curiós, a qui li encanta llegir i escriure i que té una aversió malaltissa pels insectes. Té un amic d'origen vietnamita, Jeffrey Lu, amb qui manté converses delirants i divertides. Tots dos són objecte d'escarni a l'institut perquè  no són el que precisament s'entén com a nois populars.
La vida de Charles Bucktin canvia una nit, quan Japer Jones, un jove mestís, rebel i mal vist al poble, s'atraca a la finestra de la seva habitació per demanar-li ajuda. Charles l'acompanyarà fins a un lloc recòndit del bosc per convertir-se en còmplice d'un horrible secret.
Novel.la que tracta del pas de la infància al món adult, però també que defensa el poder redemptor de l'amistat per damunt de tot, que denuncia la hipocresia social i reivindica la importància de la lleialtat. Tot això en una història molt entretinguda i audaç.
Una de les coses que aprens quan llegeixes molt llibres juvenils és a veure quan un escriptor es pren seriosament el seu públic. Craig Silvey ho fa. No hi ha un to sermonejador, ni es fa una proposta simplista i tòpica per a joves. Hi ha senzillament una història molt ben contada, que arrossega al lector fins al final i que no li amaga les mossegades dures que a vegades fa la vida.
Craig Silvey


Vídeo de promoció del llibre:

Comentaris

Entrades populars