FLOR DE PASIÓN, DE JUAN DE PABLOS. Un programa per escoltar sense prejudicis.

Avui no us present el títol d'un llibre sinó un programa de ràdio dels més emblemàtics de Radio 3, conduït per Juan de Pablos des de fa 32 anys. Va començar en el 79 a la ja desapareguda Radio España.Jo el vaig començar a escoltar quan estudiava a la universitat a unes hores intempestives. Entre cançó i cançó et deixaves endur per les llargues parrafades de Juan de Pablos, per la seva veu un poc ronca que a vegades necessitava aclarir, escurant-se la gola, pel seu to a vegades vacil.lant i erràtic... Un estil característic que s'adeia molt amb la nit fosca i el to xiuxiuejant. Fa uns anys per no saps quines raons el van passar a les sis o a les set del capvespre i va ser com si els desterressin. Sembla que van veure la seva llenegada perquè actualment torna ocupar una franja de nit: el podeu escoltar de dilluns a divendres de 22 a 23 hores. 
Una hora de cançons dels anys 50 i 60 que abarca quasi tots els gèneres: soul, blues, rock, country, i molt de pop.
Aquí teniu l'enllaç a una entrevista que li van fer en el mes de març després de rebre el Premi a la Difusió Musical per tota la seva carrera.

Avui dia por resultar ja antidiluvià o prehistòric mantenir un programa així, però encara té el seu encant deixar-se emportar per la melanconia i escoltar les veus dels passat, els discs de vinil... Contat a més per un presentador que a vegades sembla estar com una cabra, cosa que acabes de confirmar quan veus els seus ulls espantolats que semblen sortir-li de la cara i la seva mata de pèl ja blanc encrespada i despentinada. Jo però el vaig escoltar molts anys sense saber com era, no hi havia encara internet per poder posar el seu nom al Google.
Aquí teniu un enllaç a alguns dels seus programes per si us fa ganes escoltar-ho uns minuts:  


El 2009 també es va editar  en el segell musical Subterfuge un disc recopilatori  en ocasió dels 30 anys del programa:


A mi m'agrada especialment la sintonia d'acabament del programa: "Azzurro", una cançó original de l'italià Paolo Conte interpretada per Adriano Celentano en els anys 60. 
Aquí us deix una versió irreverent i divertida del grup Oblivion:Un altre dia ja rallarem d'altres programes històrics dins Ràdio 3- alguns ja desapareguts- com Siglo XXI, El ambigú, de Diego Manrique, Disco Grande, de Julio Ruiz, Diálogos 3, de Ramon Trecet,etc.

Comentaris

Entrades populars