LA BÈSTIA, D'ALLY KENNEN


Títol: La bèstia
Autora: Ally Kennen
Edicions La Galera,2009 (també en castellà)
15€
256 pàgs
ISBN: 978-84-246-3267-0
A partir de 14 anysStephen és un al.lot de quinze anys que viu acollit a casa dels Reynolds perquè prové d'una família amb molts problemes. El seu pare és alcòholic i la mare està ingressada en una clínica per malalts mentals. Ell, sorprenentment, sembla que té el cap ben posat damunt les espatlles i, encara que en el passat hagi comès molts de delictes i animalades com robar cotxes, robar la pensió de la seva àvia, cremar papereres, estafar vellets i un llarg etcètera, les seves reflexions ens mostren la seva maduresa i el seu fons bo, encara que faci molt que hagi renunciat a la felicitat. Hi ha, però, alguns obstacles en el seu camí que haurà de resoldre si no es vol tornar a ficar en problemes. Un, ha de trobar una feina per ser una mica independent. Prest se li acaba la protecció d'una família d'acollida perquè Serveis Socials considera que quan faci els 16 ja serà prou grosset per anar fent tot solet. En segon lloc, hi queda un altre "detall": la seva mascota és insaciable i cada vegada té més problemes per alimentar-la. No para de crèixer i s'ha convertit en una bèstia temible. La té amagada en una gran gàbia de llenya i barrots de ferro devora el llac. I per acabar d'arreglar-ho tot, un dia l'animal aconsegueix fugir...
Encara  que tant el títol com el dibuix de la tapa i el text de contraportada ens puguin fer creure que és només un relat d'aventures, La bèstia és més que això. És també una novel.la amb un dur fons de realisme social i  contat en primera persona pel seu protagonista, un al.lot que ha patit molt, que prové d'una família desfeta i que està acostumat a anar donant tombs entre famílies d'acollida i institucions socials.
L'autora Ally Kennen té el gran encert de crear una veu poderosa i molt personal que juga amb l'escepticisme i la saviesa d'un protagonista amb molt de call però a qui encara li importen les coses.

Comentaris

Entrades populars