EL CAVALLER DEL DRAC, DE CORNELIA FUNKE

Títol: El cavaller del drac. 
Editorial Columna, 2002.
448 pàgs.
19'95 €
En castellà, El jinete del dragón. Siruela.
Autora: Cornelia Funke
A partir de 10 anys.


RESSENYA:
La terra dels dracs a Escòcia és amenaçada pels humans i un d'ells el Lung, tindrà la perillosa missió de cercar un lloc millor per viure, La riba del cel, indret llegendari que només recorda el més vell dels dracs, en Barba de Pissarra. Així comença el llarg viatge cap a les llunyanes muntanyes de l'Himàlaia però Lung no estarà sol en la seva aventura, l'acompanyaran una folleta, Pell de Sofre, a qui li xiflen els bolets de tota casta, i  en Ben, un fillet sense família valent i espavilat, que es convertirà en el nou cavaller del drac. Junts s'hauran d'enfrontar amb un enemic temible, un devorador de dracs famolenc, l'Ortiga Abrusadora, andròmina recuberta d'una cuirassa daurada de metall indestructible que amenaçarà a desbaratar els plans de Lung i els seus amics. Pel camí faran nous aliats, com un homuncle escanyolit anomenat Pota de Mosca, espia i netejaescames de l'Ortiga Abrusadra, alguns humans com el professor Barnabàs Wiesengrund i la seva filla Ginebra, una rata aventurera que vola en aeroplà,etc.
Cornelia Funke desplega en aquesta novel.la tota la seva imaginació creant un món fascinant, poblat d'éssers fantàstics i criatures mitològiques (serps marines, basiliscs, aus gegantines, djins de mils ulls...) que envolta la història d'una atmosfera de llegenda i de poders sobrenaturals. 
Ideal per a joves lectors amants de la fantasia. L'únic inconvenient pot ser la seva extensió, però el fil de la història és fàcil de seguir. La història destil.la ingenuïtat i optimisme: el poder de l'amistat que sempre surt victoriosa de tots els perills. El Bé que guanya sempre el Mal. Tal vegada per això, serà més fàcil que conecti amb franges de lectors més joves, de 10 o 12 anys, que no de 15 o 16.
 

Comentaris

Entrades populars