LAIKA, DE NICK ABADZIS

Títol: Laika
Autor: Nick Abadzis
Editorial: Glénat.
Idioma: en castellà.
199 pàgs.
19'90€
Premi Eisner a la millor novel.la gràfica juvenil 2008.Laika, de Nick Abadzis, ens presenta una altra història d'ambició humana, aquesta vegada en el context del comunisme rus. Laika era una gossa, però es va convertir també en el primer ésser viu enviat a l'espai. Va ser un sacrifici ben inútil. Va viure tan just unes 5 hores a l'interior de la càpsula especial. Les presses van fer que fos en un viatge només d'anada i el seu sacrifici va ser molt criticat públicament. Havia estat un gest purament propagandístic de Nikita Khruschev per celebrar el quadragèssim aniversari de la Revolució d'Octubre. Eren els temps de la Guerra Freda. El 1957, l'URSS havia aconseguit amb èxit llançar l'Sputnik I a l'espai. Assolia així una fita per davant d'Estats Units. Més tard, l'abril de 1961 Yuri Gagarin volaria en el primer vol tripulat de la història.
  El que no van poder fer els russos va ser arribar primer a la lluna. Laika, el còmic d'Abadzis, ens recorda aquesta competició entre les dues superpotències que va arribar a esclatar en el 1962 en la crisi del míssils cubans, quan molts van veure el món al caire d'una guerra nuclear.
El còmic no és només una cadena de fets històrics, és també una reflexió sobre la condició humana i un relat ple de força que pot ser atractiu per a qualsevol edat.
En fi, una lectura molt recomable.


Comentaris

Entrades populars