EL LLIBRE DEL CEMENTIRI, DE NEIL GAIMAN


Autor: Neil Gaiman
Títol: El llibre del cementiri
Edició en català: Estrella Polar,2009. 
304 pàgs. 17€ 
ISBN 978-84-9279-079-1
Edició en castellà: Roca Editorial, 2009. 
Il.lustracions de Chris Riddell

Medalla Newberry 2009, millor novel.la juvenil a EEUU
Premi Cybils (Children’s and Young Adult Bloggers Literary Awards”). És a dir, Millor llibre de l'any per l'associació de bloggers nordamericans de literatura infantil i juvenil.

A partir de 12 anysTEXT DE CONTRAPORTADA:
"No n'hi haurà prou amb un parell d'ànimes bondadoses per fer pujar aquest nen. Caldrà un cementiri sencer".
Ningú Owens, "Ning" per als amics, és un nen com qualsevol altre. Bé, seria del tot normal si no visqués al cementiri, no fos educat per fantasmes i el seu tutor no fos un vigilant solitari que transita entre el món dels vius i dels morts.
Però el perill més gran per a en "Ning" no s'amaga al cementiri, es troba al món dels vius: és allà on viu un tal Jan, l'assassí de la seva família...


COMENTARI:

Lectura inquietant que t'engoleix i que només et posa una condició: que et deixis endur per la imaginació. No és una lectura recomanable per aquells alumnes que gaudeixen amb els relats realistes i els personatges verossímils. Aquí, en aquesta novel.la, tot és fantasia però l'atmosfera que es crea en aquest món descrit per Gaiman és tan al.lucinant que no pots fer de menys que admirar la perícia de l'autor. I les il.lustracions de Chriss Riddell  conjuguen a la perfecció amb l'ambient sinistre del llibre.

He de reconèixer que he tardat a llegir-lo perquè el món editorial fa que tinguem cert empatx de criatures celestials, infernals, o transmutades en llops, vampirs o dracs. Però finalment la temuda indigestió no s'ha donat. Al contrari, la novel.la de Neil Gaiman captiva a fillets i grans i deixa encara amb ganes de seguir llegint més coses d'aquest autor. Així que el pròxim que tocarà serà: 

Recull d'onze relats publicats per Estrella Polar en  el 2010.


Neil Gaiman és també l'autor d'una altra obra fascinant, Coraline (2002), conte de fantasia gòtica adreçat al públic infantil que va ser portat al cine el 2009 amb encert per Henry Selick.
(Molt recomanable és la versió en format còmic que acaba de sortir, amb dibuixos de P.Craig Russell)
Encara que Gaiman va néixer a Portchester, Gran Bretanya, el 1960, actualment viu a EEUU.
Autor multipremiat, entre d'altres obres, també ha escrit guions de pel.lícules, i una sèrie de novel.les gràfiques amb el títol de Sandman.


I per anar obrint la gana, aquí us deix un parell de retalls de Youtube sobre Coraline:


Comentaris

Entrades populars