COMPRAR, TIRAR, COMPRAR

Interessant documental dirigit per  Cosima Dannoritzer que va emetre ahir La 2 de TVE. Té per subtítol "La historia secreta de la obsolescencia programada" i en ell es planteja una pregunta que molta gent es fa continuament: per què, malgrat tots els avanços científics,  els productes de consum duren cada vegada menys?
El documental fa un recorregut per la història d'aquesta desconeguda pràctica empresarial -l'obsolescència- que consisteix a reduir deliberadament la vida d'un producte per incrementar-ne el consum. I ho fa a partir d'exemples molts il.lustratius, com poden ser les bombetes de llum, les calces de nylon o les impresores de tinta.
També es denuncien els terribles efectes medioambientals que té aquesta pràctica mostrant el que està passant a països com Ghana, utilitzats per les grans potències com a abocadors incontrolats.
En definitiva, un treball molt ben documentat que aconsegueix sorprendre a l'espectador amb imatges d'arxiu i dades poc conegudes i que posa damunt la taula un tema de debat molt interessant.
Aquí el teniu si us el vau perdre:


L'escriptor galleg Manuel Rivas també en fa ressó al seu blog personal: http://manuelrivas.com/obsolescencia-programada-comprar-tirar-comprar/

Comentaris

Entrades populars