Los lobos de Willoughby Chase

Títol: Los lobos de Willoughby Chase
Autora: Joan Aiken
Editorial: Salamandra, 2010
186 pàgs.
12 €
A partir de 12 anys 
RESSENYA: Lectura amb tots els elements clàssics de les històries juvenils és la que ens ofereix Joan Aiken (1924-2004) amb aquesta història que es va publicar originàriament en 1962 i que va suposar el primer èxit per aquesta autora anglesa de relats infantils i juvenils.
Una filleta desperta i curiosa, Bonnie; una mansió rodejada pels llops a l'hivern, Willoughby Chase; i una malvada tutora ,la senyoreta Slighcarp, que, aprofitant l'absència dels pares de la filleta, vol apropiar-se de tot amb l'ajuda d'un farsant que es fa dir senyor Grimshaw. Però Bonnie no estarà sola per afrontar els seus terribles adversaris. Amb ella hi haurà Sylvia, una cosina de caràcter dolç, òrfena des de molt petita; Simon, un fillet valent i d'esperit lliure que viu sol en una cova amb l'única companyia d'una bandada d'oques i, finalment, els lleials criats de la casa, Pattern, una donzella maternal i coratjosa, i James, el fidel lacai.
Lectura intemporal recomable per passar una estona molt entretinguda, fàcil de llegir i que manté l'atenció fins el final. Alguns lectors tal vegada hi trobin a faltar elements més moderns, més lligats a l'actualitat, però jo trob que l'aire del passat que respira tota la novel.la li acaba de donar un encant especial.

Comentaris

Entrades populars