ÉS TEMPS DE LLEGIR...

El convidat del Dia d'Acció de Gràcies, de TRUMAN CAPOTE. Recull de tres contes autobiogràfics: Un record de Nadal (1956), El convidat del dia d’Acció de Gràcies (1967) i Un Nadal(1983). Traduïts per Quim Monzó i publicats per Empúries en 1996. Jo no he llegit aquest llibre però sí que vaig llegir ja fa temps els contes complets de Capote en l'edició d'Anagrama, i allà també hi estaven inclosos i em van semblar dels millors per l'evocació que en fa de la seva infància. 

La seva mare, al cap d'un any de casada, va abandonar el marit i va deixar el nen a casa d'uns parents, a Monroeville, un poble de sis mil habitants a Alabama, dominat pel racisme i en plena Depressió. Truman Capote va crèixer, per tant, sabent-se poc estimat pels seus pares, una mica desvalgut i amb mirada envellida abans d'hora, capaç d'entendre el complicat món dels adults i les veritats de la vida des de molt prest.
Truman, però, va ser feliç en aquella casa de camp, sota les atencions d'una cosina, la senyoreta Sook Faulk, "una dona gran, de cabells grans i lleugerament esguerrada" i amb la companyia d'una gossa de nom Queenie.

Comentaris

Entrades populars