RECKLESS, de Cornelia Funke

Durant anys, en Jacob Reckless ha viatjat secretament a un altre món, un món darrere un mirall, en què va desaparèixer el seu pare anys enrera. El món de miralls és la via d’escapament d’en Jacob de la realitat, un món on trobar l'empremta del pare absent. Un món on les bruixes, els gegants i els nans conviuen als boscos. Un món on hi ha un munt de tresors per descobrir però  on també hi ha una guerra cruel. El secret d’en Jacob sembla segur, fins al dia en què el seu germà més petit, en Will, el segueix amb conseqüències desastroses. En Will es va convertint en un ésser de pedra com els temibles goyls i en una carrera contrarrellotge, Jacob intentarà trobar un remei perquè sinó, sap que perdrà el germà per sempre més. En aquesta aventura l'acompanyaran Clara, l'amiga de Will, i una noia que es converteix en una guineu.
  
 
 
Reckless, Carn de pedra és el títol de la nova trilogia de l’escriptora Cornelia Funke inspirada en en els contes de fades dels germans Grimm.
Editorial Siruela, en castellà.
Editorial Estrella polar, en català.
1a edició, 2010
19'95€

Cornelia Funke és l’autora de literatura juvenil més important d’Alemanya, però la seva fama s’ha fet extensiva a nivell internacional. Les seves obres han obtingut un gran ressò, especialment la trilogia Cor de tinta, que ha venut més de 7 milions de còpies en tot el món.
Ara ens presenta una nova trilogia amb el títol de Reckless protagonitzada pels germans Jacob i Will.
La història, com veis, condueix a un món fantàstic on tot hi té cabuda. Llàstima que els personatges, pel meu gust, no acabin d'estar prou acabats. Igual que el desenvolupament de la història que, en un principi promet molt, però que a vegades es ressent de certa precipitació. No acabes de sentir-te dins l'ambient màgic, dins l'univers que vol crear l'autora. Esperem el pròxim volum. Tal vegada el que ara és encara un esbós acabi de perfilar-se.
El que sí que ha estat un encert són les il.lustracions de l'autora fetes en llapis de carbó. Elles sí et transporten al món fantàstic dels germans Grimm.
El productor Lionel Wigram (Harry Potter, Sherlock Holmes) serà l’encarregat de portar la novel·la al cinema.

Comentaris

Entrades populars