II JORNADES DE BIBLIOTEQUES

En aquestes jornades tots els ponents han resaltat que en la feina de les biblioteques escolars el més important de tot és la passió pels llibres i pel jovent de les persones que hi treballen. Sense la seva vocació no hi ha biblioteques. Això hauria de ser el punt de partida, però l'Administració no hauria d'oblidar que les biblioteques necessiten de recursos per anar renovant els seus fons i de personal amb prou dedicació horària... Sinó la biblioteca seguirà sent un nom buid, un simple depòsit de material inhert oblidat de tothom.  Treiem-li la pols a les biblioteques, i fem d'elles un espai acollidor, un lloc viu...
Mentrestant, a l'institut seguirem com el biblioburro, que va amunt i avall amb les capses de llibres, a falta d'un lloc adeqüat.


Aquesta experiència em recorda també un àlbum il.lustrat molt ben fet: La senyora dels llibres, que precisament ralla del Projecte de les Biblioteques a Cavall que es va dur a terme en els anys 30 als Estats Units i que tenia per objectiu portar els llibres a les regions més remotes. M'agrada recordar aquests esforços als meus alumnes quan es queixen per haver de llegir, perquè aquests exemples em serveixen per mostrar-los que llegir és una necessitat humana, que escoltar històries és una experiència ancestral i és una pena renunciar-hi perquè ens empobreix com a persones.

Comentaris

Entrades populars