LA DECLARACIÓN

Ressenya:
Anglaterra. Any 2140. La creació d'un fàrmac contra l'envelliment ha permès vèncer les malaties i la mort. Per tal d'evitar la superpoblació del planeta, s'ha promulgat "la declaració", una llei que prohibeix tenir fills a les parelles. L'Anna és una noia que no tenia permís per a néixer, una "excedent". Per això, els seus pares van ser empresonats i ella, des de molt petita, ha estat tancada a Grange Hall, un centre dirigit de manera tirànica per la senyora Pincent, que recorda en tot moment als seus interns que les seves vides no són res i que tenen el deure de treballar per a convertir-se així en "empleats valuosos". Tot canvia per a l'Anna amb l'arribada de Peter, un misteriós jove que es rebel.la davant aquest sinistre ordre social.

ENLLAÇ 1R CAPÍTOL


Autora: Gemma Malley
Editorial: Salamandra
Any 2008
Preu: 14'50€
ISBN: 9788498381801

Aquest llibre és una reflexió per a joves lectors sobre un hipotètic futur de la medicina i del món en què vivim. Recorda pel seu argument a dues històries que en els darrers anys s'han convertit en èxit editorial: Els jocs de la fam (primer d'una trilogia i Premi de Literatura Protagonista Jove 2010)i la saga d'Scott Westerfeld que començà amb Traición.
 


Tots aquests llibres tenen en comú la visió d'un futur a la Terra amb una forta jerarquia, on uns pocs són els que prenen decisions, i la resta d'habitants viu sotmesa a la seva tirania o enganada pels rentats de cervell dels seus governants.

Per aquells alumnes afeccionts a la ciència ficció els recoman també Un món feliç(1032),d'Aldous Huxley,que ja avançava en les seves pàgines els perills dels règims totalitaris que conduirien a la 2a Guerra Mundial.

Al cinema tenim tres pel.lícules que us poden agradar i fer pensar alhora. La primera, Gattacca (Andrew Niccol, 1997), que tracta de la selecció genètica. La segona, Total Recall (Paul Verhoeven, 1990), traduïda en castellà com a Desafío total,  on el protagonista cerca materialitzar els seus somnis en una empresa de vacances virtuals. La meva preferida, però, és Blade Runner (Ridley Scott, 1982) on l'enginyeria genètica ha permés crear els "replicants", éssers fabricats per dur a terme les feines més perilloses a les colònies exteriors de la Terra.


Esper que us agradin les meves propostes. Segurament hi podríem afegir alguns títols més però per avui ja està prou bé. No trobau?

Comentaris

Entrades populars